0416 56 10 10

CAD-Tekenaar (fulltime, 40 uur)

Heb jij kennis van AutoCad? Houd jij van overzichtelijke, goed planbare werkzaamheden? En lijkt het je leuk om te werken bij een specialist in de bouwkundige brandpreventie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat wij je bieden is:

 • Een dienstverband voor 40 uur per week, 32 uur per week is bespreekbaar;
 • Een werkgever die je de ruimte geeft om je als CAD-tekenaar verder te ontwikkelen;
 • Een fijne werksfeer binnen een enthousiast team, waarbij gewerkt wordt aan het continu verbeteren van de dienstverlening;
 • De mogelijkheid om mee te denken en te werken aan ons innovatieproject op het gebied van digitale registratie;
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit betekent onder andere een goede pensioenvoorziening en 25 vakantiedagen.

Wat houdt de functie in?

De RB+ Groep is totaalleverancier van bouwkundige brandpreventie. De werkmaatschappij Firejob heeft als specialisme het aanbrengen van brandwerende afdichtingen. In de praktijk betekent dit dat Firejob zich bezig houdt met het brandwerend maken van kabel- en leidingdoorvoeringen door middel van steenwol, coating, kit en andere brandwerende producten.

Om aan te kunnen tonen dat deze werkzaamheden op de juiste wijze zijn uitgevoerd, leggen wij alle door ons gemaakte brandwerende afdichtingen vast op bouwkundige plattegronden en maken wij foto’s. Die gegevens worden samen met de specificaties van de afdichtingen en de betreffende doorvoeringen vastgelegd in projectdossiers, welke wij na afronding van ieder project aan onze opdrachtgever overhandigen. Voor het samenstellen van deze projectdossiers zijn wij op zoek naar een CAD-tekenaar die ons team komt versterken.

Als CAD tekenaar heb je de volgende werkzaamheden:

 • Het maken en versturen van de projectdossiers voor onze opdrachtgevers met daarin onder meer de locaties van de door ons gemaakte brandwerende afdichtingen (op bouwkundige 2D-plattegronden), specificaties van de gemaakte afdichtingen en de bijbehorende foto's;
 • In AutoCAD wordt er gewerkt met 2D-plattegronden. De werkzaamheden hierbij zijn:

  1. Opschonen van de plattegronden (verwijderen van onnodige elementen).
  2. Intekenen van brandscheidingen middels polylines.
  3. Plaatsen van sparing-'blocks'.
  4. Overige werkzaamheden zoals layouts aanmaken, plotten, exporteren naar PDF etc.;
   
 • Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen van alle gegevens (waaronder tekeningen en foto's) die nodig zijn voor het tijdig opleveren van het projectdossier. Hiervoor heb je enerzijds contact met onze monteurs en anderzijds met onze opdrachtgevers.

Als CAD-tekenaar leg je verantwoording af aan het Hoofd Tekenkamer. 

Functie-eisen

 • Je hebt een MBO 2-4 diploma met een bouwkundige achtergrond;
 • Je beschikt over voldoende basisvaardigheden in AutoCAD om de genoemde werkzaamheden uit te kunnen voeren;
 • Je hebt (Basis)kennis van de Microsoft Office365 software Excel, Outlook en Word;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift;
 • Je bent communicatief vaardig. Voor het verzamelen van de benodigde gegevens en het op de juiste wijze kunnen opleveren van de dossiers, zul je op een goede wijze moeten kunnen communiceren met onze monteurs, collega’s op kantoor en onze opdrachtgevers;
 • Je bent accuraat. Het is van belang dat de gegevens in de projectdossiers juist zijn. Daarom dien je accuraat te kunnen werken;
 • Je kunt je goed focussen. Het afsluiten van je omgeving en concentreren op je werkzaamheden is belangrijk om in korte tijd veel productie te kunnen maken;
 • Je voert je taken zelfstandig uit;
 • Je kunt logisch redeneren om te kunnen detecteren of de aangeleverde specificaties, foto's en tekeningen met elkaar corresponderen.

Over de RB+ Groep

De RB+ Groep is totaalleverancier van bouwkundige brandpreventie en behoort tot de marktleiders in Nederland. Met ruim 80 eigen werknemers en daarnaast nog een flinke flexibele schil wordt dagelijks op een grote diversiteit aan bouwprojecten de brandveiligheid verzorgd.  

De werkmaatschappij Firejob heeft als specialisme het aanbrengen van brandwerende afdichtingen. In de praktijk betekent dit dat Firejob zich bezig houdt met het brandwerend maken van kabel- en leidingdoorvoeringen door middel van steenwol, coating, kit en andere brandwerende producten.

Van der Aa Brandwerende Applicaties is de werkmaatschappij met als specialisme het aanbrengen van brandwerende applicaties. Dit betekent dat Van der Aa zich voornamelijk bezig houdt met bekleden van plafonds, wanden en staalconstructies (kolommen en liggers) met brandwerende platen.

Het jongste bedrijfsonderdeel, RB+ Bouwkundige Brandpreventie, richt zich op totaalprojecten waarbij de bouwkundige passieve brandpreventie centraal staat. Binnen deze projecten worden de klanten totaal ontzorgd, waarbij voor elke discipline binnen het project de beste bouwpartner geselecteerd wordt.

Preficon Europe is het bedrijfsonderdeel dat hoogwaardige brandwerende materialen levert via diverse bouwmarkten in heel Nederland. De producten zijn toepasbaar in de meest uiteenlopende bouwkundige situaties. Brandwerendheid voor draag- en staalconstructies, vloeren, wanden, plafonds en doorvoeringen. 

Onze werkzaamheden voeren wij uit in allerlei toonaangevende gebouwen, zoals grote ziekenhuizen, bioscopen, concertgebouwen en woontorens, maar ook in diverse gebouwen en complexen van lokale en landelijke overheden. De projecten bevinden zich met name in Nederland, maar soms ook in België, Duitsland of zelfs op de Nederlandse Antillen.

Onze passie is om met kennis en enthousiasme als team de brandveiligheid voor onze klanten in optima forma te verzorgen en daarmee de veiligheid van mensen te waarborgen.

Solliciteren

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Anita Stuiver (Personeelsfunctionaris). Zij is bereikbaar via het algemene nummer: 0416-561010. 

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet voor 1 juni 2021. Je kunt je sollicitatiebrief met cv mailen naar Anita Stuiver via vacature@rbplus.nl

 

Heb je vragen of wil je meer weten over onze vacatures?

 


Anita Stuiver

Personeelsfunctionaris
RB+ Groep

  +31 (0)416 56 10 10
  a.stuiver@rbplus.nl
 
Havenweg 20C Waalwijk    +31 (0)416 56 10 10    info@firejob.nl