0416 56 10 10

Hart van Zuid - Ahoy in opdracht

In opdracht van Hart van Zuid v.o.f. (Heijmans en Ballast Nedam) is Firejob verantwoordelijk voor de brandwerende afdichtingen van Ahoy. De werkzaamheden zijn reeds begonnen en eind juli 2018 zullen de in de brandscheidingen aanwezige doorvoeringen volledig brandveilig opgeleverd worden.

Hart van Zuid is het 'hart' van Rotterdam Zuid. Het gebied rond Winkelcentrum Zuidplein en Ahoy ondergaat vanaf 2016 een totale metamorfose. Zo creëert men een nieuw bruisend stadscentrum, een plek waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich veilig en thuis zullen voelen.

Ahoy

Met haar vele beurzen, (sport)evenementen, concerten en congressen trekt Ahoy jaarlijks 1,7 miljoen bezoekers. Om de internationale positie van Ahoy verder te versterken, wordt het bestaande complex toekomstbestendig gemaakt middels een ingrijpende renovatie. De renovatie omvat een uitbreiding van het beursvloeroppervlak, een ingrijpende installatietechnische verbetering en een vergroting van het draagvermogen van vloeren en dak.

Naast de renovatie van het bestaande gebouw wordt Ahoy uitgebreid met een Internationaal Congrescentrum. Het auditorium telt straks 2.750 zitplaatsen. In combinatie met de 35 kleinere congres- en vergaderzalen ontstaat zo in Rotterdam Zuid het grootste congrescentrum in Nederland.



Foto: Kraaijvanger Architects

Havenweg 20C Waalwijk    +31 (0)416 56 10 10    info@firejob.nl