0416 56 10 10

NU VU campus in opdracht

Het multifunctionele Nieuwe Universiteitsgebouw (NU) wordt gerealiseerd op de VU campus op de Zuidas Amsterdam. NU krijgt flexibele ruimtes waarin onderwijs en onderzoek elkaar afwisselen.

NU wordt centraal aan De Boelelaan en het campusplein, tussen het Opleidingsinstituut Zorg en Welzijn (OZW), het Transitorium en het Energiecentrum (CCE) gebouwd. NU vormt samen met het O|2 Labgebouw de vervanging van het grootste deel van het huidige Wis- & Natuurkundegebouw (W&N).

Het hart van het gebouw wordt gevormd door het atrium en op de begane grond komen een grand café en voorzieningen zoals winkels. Op de eerste verdieping komen multimediale bibliotheekvoorzieningen. NU wordt een getrapt oplopend gebouw met aan de campuskant zeven en aan De Boelelaan twaalf verdiepingen. De vloeroppervlakte van NU is in zijn totaliteit ruim 31.000 m2 groot.

De ondergrondse parkeergarage biedt plaats aan zo’n 600 auto’s en 1.600 fietsen. Door het ondergronds brengen van parkeren verbetert de kwaliteit van de openbare ruimte en ontstaat meer ruimte voor groen op de campus.

Brandwerende Afdichtingen

Firejob zal in opdracht van HOMIJ Technische Installaties de brandwerende afdichtingen gaan uitvoeren bij NU. Firejob realiseerde al eerder projecten op de Zuidas, waaronder VUmc, AmstelHome, Ravel Residence en Square Amsterdam. Op dit moment wordt het project Gershwin Brothers uitgevoerd.Foto: Team V Architectuur

Havenweg 20C Waalwijk    +31 (0)416 56 10 10    info@firejob.nl