0416 56 10 10

Vacature Kwaliteitscontroleur Bouwkundige Brandpreventie

Wil jij werken bij een specialist in de bouw en meewerken aan het brandveilig maken van gebouwen waarin mensen wonen, werken of verblijven? Vind jij het leveren van kwaliteit uitermate belangrijk? Ben jij goed in het uitleg geven aan klanten, collega’s en onderaannemers hoe (en waarom) brandwerende applicaties aangebracht dienen te worden en ben je in staat om je de hiervoor vereiste, maar wellicht nog deels ontbrekende kennis eigen te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat wij je bieden is

 • Een uitdagende en verantwoordelijke functie;
 • De vrijheid om je werkweek grotendeels naar eigen inzicht in te delen;
 • Een fijne werksfeer binnen een enthousiast team, waarbij gewerkt wordt aan het continu verbeteren van de dienstverlening;
 • Voldoende ruimte voor ontwikkeling en groei. Het uitbreiden en bijhouden van je kennis op het gebied van brandpreventie wordt zeker aangemoedigd;
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit betekent onder andere een goede pensioenvoorziening en 25 vakantiedagen;
 • Een telefoon en auto van de zaak;
 • Uitzicht op een langdurig dienstverband bij een groeiende organisatie.

Wat houdt de functie in?

Als Kwaliteitsinspecteur ben je verantwoordelijk voor het controleren van afdichtingen zodat alle sparingen op het gewenste niveau zijn afgedicht.

 • Je bezoekt de projecten naar eigen inzicht, controleert de gemaakte afdichtingen en wijst monteurs op de verbeterpunten.
 • Je informeert de klant pro-actief bij bouwkundige uitdagingen in relatie tot brandpreventie. 
 • Je bent de vraagbaak voor zowel de monteurs als klanten wat betreft brandwerende afdichtingsvraagstukken.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar bouwkundige ervaring, kennis van bouwkundige brandpreventie is een pré;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift;
 • Je kent het Bouwbesluit 2012 voor wat betreft brandveiligheid (of bent bereid dit te leren);
 • Om de functie op een goede manier uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat je op een prettige manier communiceert met zowel de klanten als de monteurs. Je geeft aanwijzingen en feedback altijd op een opbouwende wijze. Daarnaast sta je stevig in je schoenen. Tot slot ben je kwaliteitsbewust. 

Over de RB+ Groep

De RB+ Groep is totaalleverancier van bouwkundige brandpreventie en behoort tot de marktleiders in Nederland. Met ruim 80 eigen werknemers en daarnaast nog een flinke flexibele schil wordt dagelijks op een grote diversiteit aan bouwprojecten de brandveiligheid verzorgd. 

Dit doen wij onder meer in allerlei toonaangevende gebouwen, zoals grote ziekenhuizen, bioscopen, concertgebouwen en woontorens, maar ook in diverse gebouwen en complexen van lokale en landelijke overheden. De projecten bevinden zich met name in Nederland, maar soms ook in België, Duitsland of zelfs op de Nederlandse Antillen.

Als Kwaliteitsinspecteur werk je voor alle werkmaatschappijen van de RB+ Groep. Hierbij heeft de werkmaatschappij Firejob als specialisme het aanbrengen van brandwerende afdichtingen op zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. In de praktijk betekent dit dat Firejob zich bezig houdt met het brandwerend maken van kabel- en leidingdoorvoeringen door middel van steenwol, coating, kit en andere brandwerende producten.

Werkmaatschappij Van der Aa Brandwerende Applicaties is een bedrijf met als specialisme het aanbrengen van brandwerende bekledingen, eveneens in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. In de praktijk betekent dit dat Van der Aa zich voornamelijk bezig houdt met het bekleden van plafonds, wanden en staalconstructies (kolommen en liggers) met brandwerende platen.

Onze passie is om met kennis en enthousiasme als team de brandveiligheid voor onze klanten in optima forma te verzorgen en daarmee de veiligheid van mensen te waarborgen.

Solliciteren

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Joep Sijtsma, Algemeen Manager. Joep is bereikbaar via het algemene nummer: 0416-561010. 

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt reageren door jouw sollicitatiebrief met cv te mailen naar Anita Stuiver, Personeelsfunctionaris, via vacatures@rbplus.nl


Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze vacatures?

 


Anita Stuiver

Personeelsfunctionaris
RB+ Groep

  +31 (0)416 56 10 10
  a.stuiver@rbplus.nl
 
Havenweg 20C Waalwijk    +31 (0)416 56 10 10    info@firejob.nl