0416 56 10 10

Stadsbaantunnel

Voor het infra-, nieuwbouwproject Stadsbaantunnel van de opdrachtgevers VBK Groep en BAM Infra heeft Firejob bijgedragen aan de brandveiligheid voor de weggebruiker.

Stadsbaantunnel

De twee keer tweebaans Stadsbaantunnel is gelegen langs de A2 tunnel in het toekomstig plan Leidsche Rijn Centrum in de nabije omgeving van Utrecht. Om het centrumgebied verkeersluw te maken, wordt het autoverkeer geleid via deze tunnel. Een afslag voor vrachtverkeer maakt bevoorrading van het winkelgebied ondergronds mogelijk. De Stadsbaantunnel is Nederlands eerste tunnel waarop bebouwing mogelijk is. Het project Stadsbaantunnel is eind 2015 afgrond en opengesteld voor verkeer.

Brandveiligheid

Binnenin de tunnel met een lengte van 600 meter en 22 meter breed huist een immens netwerk aan bekabeling voor de stroomvoorziening. Naar schatting is er 50 tot 60 km aan elektriciteitskabel gebruikt. Over de gehele lengte in het midden van de tunnel bevindt zich een gangenstelsel van drie verdiepingen die dienst doet als vluchtroute. Bij calamiteiten wordt de ene helft van de andere helft afgesloten. Naast een duizendtal sparingen in de tunnel heeft Firejob ook het dienstengebouw brandwerend afgedicht. Het dienstengebouw is het verzamelpunt van de techniek, vanuit hier wordt de tunnel technisch aangestuurd. De Stadsbaantunnel en het dienstengebouw zijn in alle opzichten zo brandveilig mogelijk gemaakt voor medewerker, bezoeker en weggebruiker.


Wilt u meer informatie over dit project?
 


Micha van Dun

Projectleider
Firejob

  +31 (0)416 56 10 10
  micha@firejob.nl
 


 
Project van:Firejob
Branche:Infra, wegenbouw
Locatie:Utrecht - Leidsche Rijn
Opdrachtgever:VBK Groep en BAM Infra
Beeldmateriaal:VBK Groep
Havenweg 20C Waalwijk    +31 (0)416 56 10 10    info@firejob.nl