De Koning opent de grootste gevangenis

Koning Willem-Alexander heeft op dinsdag 6 september het nieuwe Justitieel Complex Zaanstad (JCZ) geopend. Ook staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid & Justitie) was bij deze plechtigheid aanwezig.

Het Justitieel Complex Zaanstad is de grootste en modernste gevangenis die Nederland kent. Een huis van bewaring, een gevangenis en een psychiatrisch centrum onder één dak. Met een oppervlakte van 68.000 m2 biedt de inrichting ruimte aan ruim 1.000 gedetineerden.

Binnen beginnen om buiten te blijven

Met de komst van het JCZ worden een aantal gesloten inrichtingen in Nederland gesloten, waaronder de Bijlmerbajes en de koepelgevangenis in Haarlem. Binnen de muren van het JCZ staan zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid centraal. Met als motto: 'Binnen beginnen om buiten te blijven' zitten de gevangenen in de eerste plaats hun straf uit, maar krijgen ook hulp om hun problemen buiten de gevangenis op te lossen.

JCZ PLUS Firejob

De RB+ Groep is verantwoordelijk voor de complete passieve brandpreventie van het Justitieel Complex Zaanstad. Onder haar regie en samen met haar dochterbedrijven Firejob en Van de Aa Brandwerende Applicaties is voor de gedetineerden van het JCZ een brandveilige omgeving gemaakt. Firejob is verantwoordelijk voor de brandwerende afdichtingen en zusterbedrijf Van der Aa Brandwerende Applicaties heeft de brandwerende bekleding voor haar rekening genomen. Inmiddels is het psychiatrisch centrum al in gebruik, de andere afdelingen volgen later dit jaar.


FOTO // Ballast Nedam

Meer nieuws

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.