Hospital Nobo Otrobanda in opdracht

Het Hospital Nobo Otrobanda (HNO) is een nieuw te realiseren duurzaam operationeel ziekenhuis in Willemstad op Curaçao.

Het verouderde Sint Elizabeth ziekenhuis stond de gezondheidszorg op Curaçao in de weg. De voorzieningen zijn afgeschreven en de capaciteit te beperkt. Het nieuwe ziekenhuisgebouw staat symbool voor de zorg die patiënten er mogen verwachten: het moet functionaliteit, kwaliteit, betrouwbaarheid en rust uitstralen.

Op Curaçao symboliseert het nieuwe ziekenhuis ook de vooruitgang van het eiland. Het HNO is tot op heden het grootste bouwproject op Curaçao. De naam ‘Hospital Nobo Otrobanda’ is afgeleid van de locatie Otrobanda in de hoofdstad Willemstad, de plaats waar het ziekenhuis wordt gebouwd.

Op 19 december 2013 is er officieel gestart met de voorbereidingen van de bouw van het HNO. Inmiddels is de bouw van het ziekenhuis in volle gang en er wordt naar verwachting in augustus 2018 opgeleverd.

Werkzaamheden

De bouw van het HNO is in handen van Ballast Nedam. Voor opdrachtgever Muller Afbouwgroep gaat Firejob de brandwerende doorvoeringen afdichten. Firejob zal de komende maand met haar activiteiten starten en volgens planning voor een periode van een jaar in Curaçao werkzaam zijn.


FOTO // Oever Zaaijer Lyongo Architects / EGM architecten

Meer nieuws

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.