Opening OVT Breda

De Openbaar Vervoer Terminal (OVT), het nieuwe station van Breda, kende donderdag 8 september haar officiële opening. De opening van de terminal door staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu is een bekroning van een periode van 4 jaar bouwen en meteen de aftrap van 5 dagen feest in Breda.

NS, ProRail, Gemeente Breda in combinatie met de provincie Noord-Brabant hebben samen deze nieuwe OVT laten bouwen. Ruim 161 jaar na de opening van het eerste station op 1 mei 1855, is Breda een multifunctioneel, volledig vernieuwd, duurzaam en veilig station rijker.

OVT Breda plus Firejob

De passieve bouwkundige brandpreventie van het station is uitgevoerd door de RB+ Groep. Dochterbedrijven Firejob en Van der Aa Brandwerende Applicaties zijn samen verantwoordelijk voor de brandveiligheid van de reizigers, bezoekers en bewoners van deze terminal. Firejob heeft de brandwerende afdichtingen voor haar rekening genomen en Van der Aa Brandwerende Applicaties is verantwoordelijk voor de brandwerende bekleding van het complex.


FOTO // Stadsfotograaf Breda

Meer nieuws

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.