TNW

Het nieuw te realiseren onderwijsgebouw voor faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Technische Universiteit Delft bevindt zich inmiddels in de opleverfase. Voor opdrachtgevers Hurks Bouw, Kuijpers en de ULC Installatiegroep verzorgen wij de brandwerende doorvoeringen.

TNW

Het onderwijsgebouw omvat laboratoria, kantoren en onderwijsruimten met een totaal vloeroppervlak van ruim 30.000 m2. De vier verdiepingen hoge centrale hal is tegelijkertijd hoofdverkeersknooppunt en centraal hart voor het gebouw. Naast de centrale hal bestaat het gebouw uit twee vleugels, waar zich de laboratoriaruimtes bevinden voor de afdelingen Bionanoscience, Chemical Engineering en Biotechnologie. 

De laboratoriaruimtes hebben zeer specifieke faciliteiten, zoals trillingsarme vloeren (VC-E tot VC-F), stofarme omgevingen of zeer stabiele temperaturen. De bouw van deze nieuwe faculteit is gestart in 2014, oplevering vindt plaats in 2016.

De werkzaamheden

Een goede afstemming tussen aannemer en de onderaannemers is wat vooraf ging alvorens er werd aangevangen met de bouw van dit project. Middels een doorvoeringsmatrix zijn duidelijke afspraken gemaakt over de werkwijze en maatvoering. Afspraken die moeten leiden tot vermindering van de faalkosten.

Binnen een laboratoriumomgeving is er sprake van overdruk, waardoor er specifieke eisen worden gesteld met betrekking tot de luchtdichte doorvoeringen. Firejob werkte de sparingen brandwerend maar ook luchtdicht af. Na het installeren van de laboratorium instrumenten en het apparatuur werd extra voorzichtigheid en nauwkeurigheid van onze monteurs geëist. Deze eisen zijn van kracht in alle onderzoekruimtes en de 4e etage van het gebouw. De 4e etage in zijn geheel doet dienst als technische ruimte.

Project van :Firejob
Branche :Onderwijs
Locatie :Delft
Opdrachtgever :Hurks Bouw, Kuijpers en ULC
Beeldmateriaal :Ector Hoogstad Architecten, TU Delft

Wilt u meer informatie over dit project?

Ferry van den Dries

Projectleider
Firejob 

  +31 (0)416 56 10 10
  ferry@firejob.nl

Gerelateerde nieuws

2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.