St. Antonius Ziekenhuis

Voor de nieuwbouw van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht en het Medisch Psychiatrisch Centrum (MPC) heeft Firejob in opdracht van Bouwcombinatie St. Antonius Ziekenhuis de brandveilige afdichtingen en doorvoeringen gemaakt.

St. Antonius Ziekenhuizen

Het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht is één van de vijf locaties van de organisatie St. Antonius Ziekenhuis in de provincie Utrecht. De organisatie is in 2009 ontstaat uit een fusie van het toenmalige St. Antonius Ziekenhuis en het Mesos Medisch Centrum.

Het ruim 200 bedden tellende St. Antonius Ziekenhuis Utrecht heeft een totale vloeroppervlakte van 56.000 m², waar 148 bedden beschikbaar zijn voor langdurige opname, 70 plaatsen voor dagbehandeling en 10 operatiekamers. Naast het ziekenhuis bevindt zich het Medisch Psychiatrisch Centrum (MPC) met nog eens 9.300 m² aan vloeroppervlakte. Daarnaast is er voor de bezoekers een parkeergarage van ruim 17.362 m² beschikbaar.

Beheersplan

Om niet alleen op het moment van oplevering, maar ook gedurende de volledige levensduur van het nieuwe ziekenhuis de brandveilige situatie in stand te houden, zullen de brandscheidingen zorgvuldig moeten worden bewaakt om de brandveiligheid binnen het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht voor 100% te waarborgen. In nauwe samenwerking met het ziekenhuis is er door Firejob een uniek Beheersplan opgesteld. Het doel van dit plan is om de brandveiligheidsbeheersing onder controle te houden, met name wanneer derden werkzaamheden komen verrichten en hierbij eventuele brandscheidingen doorbreken.

Project van :Firejob
Branche :Gezondheidszorg, Zorg
Locatie :Leidsche Rijn (Utrecht)
Opdrachtgever :Bouwcombinatie St. Antonius Ziekenhuis (Hurks Bouw, ULC Installatietechniek)
Beeldmateriaal :Iemke Ruige

Wilt u meer informatie over dit project?

Micha van Dun

Projectleider
Firejob 

  +31 (0)416 56 10 10
  micha@firejob.nl

Gerelateerde nieuws

2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.